Webshop verkopen? 

Webshop verkopen? | Webshop te koop?

Veel internetondernemers denken regelmatig na over verkoop van hun e-commerce onderneming, webshop of relevante domein.
Overweegt u om te gaan verkopen? Fresh Tuesday geeft vertrouwelijk advies, onderzoekt en begeleidt de verkoop van uw webshop, e-commerce activiteiten of relevante internet domein(en).

 • U wilt uw webshop verkopen, maar dat (nog) níet aan de grote klok hangen?
 • Fresh Tuesday benadert vertrouwelijk de juiste kopers
 • Hoeveel is de onderneming, webshop, het domein waard?
 • Waar moet u aan denken bij verkoop van de onderneming?
 • Bel Fresh Tuesday 033-3690015 of stuur een email
 • Of lees eerst meer over Fresh Tuesday en Marcel Borgman

(Wilt u misschien zelf een webshop kopen of een overname doen? Momenteel begeleidt Fresh Tuesday 3 online ondernemingen / domeinen die beschikbaar zijn voor overname. Daarnaast zoekt en benadert Fresh Tuesday ook in opdracht naar over te nemen webshops).

Turbulentie in de webshop wereld
De druk is groot. De online wereld gaat hard. De concurrentie groeit, op alle vlak. Google verandert haar systemen voortdurend met (altijd) financiële consequenties voor webshops. Want het heeft impact op advertenties, de vertoningen op allerlei soorten apparaten, de rankings en uiteraard het aantal bestellingen. Daarnaast is zelden bekend wat de “next steps” zijn. Maar dat de volgende veranderingen al gepland staan, dat is altijd zeker. Daarnaast hebben internetreuzen als Amazon, AliExpress | Alibaba en andere grote buitenlandse onderneming hun oog laten vallen Nederland. Wij hebben een prachtige markt, snel internet, uitstekende distributie én een koopgrage online bevolking.

De groten worden groter. Niemand wacht op wie dan ook. Denkt u na over het eventueel verkopen van de webshop of onderneming? Dan is het belangrijk om de mogelijkheden, kansen, risico’s en alles wat te maken heeft met het verkooptraject goed af te wegen.

Fresh Tuesday verzorgt aan- en verkoop van webshops. Van gedachten wisselen? Neem vrijblijvend en vertrouwelijk contact op voor een afspraak.

Samen meer bereiken? Stuur een e-mail of bel 033-3690015

Overname Webshop | Webshop kopen?

Overweegt u een overname van een bestaande webshop?  Of misschien wel een concurrent-webshop? Fresh Tuesday onderzoekt, verkent en ondersteunt bij de overname van een e-commerce onderneming, een webshop of online activiteiten:

 • U wilt wél een overname verkennen, maar dat níet aan de grote klok hangen?
 • Heeft u een bepaalde webshop of onderneming op het oog?
 • Wilt u vooronderzoek laten doen door Fresh Tuesday?
 • Wilt u een webwinkel kopen en een overname-traject starten?
 • Vertrouwelijk contact leggen? Bel Fresh Tuesday: 033-3690015.

Overnemen of overgenomen worden
De tijd van overzichtelijke en ordentelijke ontwikkelingen in de online markt is voorbij. Het is steeds vaker een kwestie van tijdig overnemen en/of op een later moment overgenomen worden. Groei, verstandige en slimme acquisities vormen daarbij een essentieel onderdeel.

Op het online-monopolie-spelveld worden strategische posities ingekocht om andere webshops of een andere onderneming te blokkeren, hinderen of cruciale delen van markten af te schermen. Of simpelweg: het overnemen van klantenbestanden, inkoopkanalen, kennis, volume en gecombineerd rendement. Nog nooit is solide online groei zo’n cruciale factor geweest.

De relatief afgeschermde positie van de Nederlandse en Belgische webwinkels nadert haar einde. Het lijkt er steeds meer op dat er een online verkoopoorlog voor de deur staat. Zeker wanneer grote Aziatische en Amerikaanse (en andere) online aanbieders zich binnenkort daadwerkelijk fysiek met 1 of meer megamagazijnen vestigen in Nederland. Of vlak over de grens of elders in de EU. Dan zijn douanedrempels verleden tijd. Dan leveren óók zij razendsnel. Dan nemen óók zij Nederlandse en Belgische specialisten aan die de lokale online markt en consumenten door en door kennen.

Volume, slagkracht, bedrijfsgrootte en “niche” zijn van groot belang. Want wanneer buitenlandse online specialisten hier vol aan de bak gaan, dan is de echte online marge-slijtageslag een feit. Grote online spelers zoals Amazon, AliExpress en uiteraard ook Ahold|Bol bieden steeds meer prijstransparantie. Ze leveren alle varianten en steeds meer services, gemak en leveringsnelheid.

One-Stop-E-shops worden steeds slimmer en bieden steeds meer. Van  duurdere merkartikelen tot en met de goedkopere producten en huismerk artikelen. Bovendien richten online bedrijven zich ook steeds frequenter op specifieke doelgroepen. Zoals momenteel Amazon Business en nu ook Bol.com met Alles voor Zaak. Voor wie nog twijfelt over de groei van One-Stop-E-Shops: 68% van de totale groei van de Duitse online markt in 2017 was voor Amazon. (De groei van Amazon in Duitsland was 3,2 miljard euro… in 1 jaar). Bron: Emerce.

Wilt u overleggen met Fresh Tuesday over de mogelijke overname van een andere webshop of onderneming? Neem vertrouwelijk contact op voor een afspraak.

Samen meer bereiken? Stuur een e-mail of bel 033-3690015

REACTIES | REFERENTIES